Aile HukukuAnlaşmalı Boşanma ProtokolüBilirkişi Raporuna İtiraz DilekçeleriBoşanma Dava DilekçesiÇocukla Kişisel İlişki Talep DilekçesiDiğer DilekçelerHukuki YazılarMalatya AvukatNafakanın İptali DilekçesiNüfus Kaydının Düzeltilmesi Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Davasının Çekişmeliye Dönmesi

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASININ ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASINA DÖNMESİ

 

•Anlaşmalı boşanma davası, tarafların, boşanmanın bütün sonuçları noktasında anlaşmaları neticesinde evlilik birliğinin mahkeme kararıyla sona ermesi durumudur. Anlaşmalı boşanma adlı hukuki yazımızda da belirttiğimiz üzere birtakım şartlara tabidir. Evlilik birliğinin bir yıl sürmesi şartına bağlı açılabilen anlaşmalı boşanma davasında, her iki tarafın da boşanmayı kabul etmesi, duruşmada bizzat bulunup, hakim karşısında boşanma iradelerini açıklamaları gerekmekte ve hakimin, tarafların hazırladıkları anlaşmalı boşanma protokolünü uygun bulması lazımdır.

•Hakimin protokolde anlaşılan hususlardan birini uygun bulmaması durumunda taraflara, bu hususta anlaşmaları için ya teklifte bulunur ya da anlaşmaları için zaman tanır. Hakimin verdiği teklifi kabul etmemeleri veya verilen zaman içerisinde anlaşmaya varılmaması halinde, boşanmanın sonuçları noktasında anlaşılmamış olup, dava çekişmeli boşanma davasına çevrilir. Ve yine önceden tarafların anlaştığı noktalardan herhangi birinden vazgeçilmesi durumunda veya boşanma hususunda anlaşmalarına rağmen sonradan eşlerden birinin boşanmaktan vazgeçmesi durumunda dava, anlaşmalı boşanma davasından çekişmeli boşanma davasına dönecektir.

•Anlaşmalı boşanma davasında gerekçeli karar yazılıp taraflara tebliğ edildikten sonra 2 haftalık itiraz süresi bulunmaktadır. Bu itiraz süresi içerisinde yapılan itiraz sonucunda boşanmada anlaşılan hususlardan dönülmüş olup, anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davasına dönecektir.

                   İLETİŞİM
        GSM: +905068134357  
 Email: info@ozunverhukuk.com

•Anlaşmalı Boşanma Davası 
•Çekişmeli Boşanma Davası 
•Boşanma-VELAYET
•Nafaka
•Boşanmada Maddi ve Manevi Tazminat
•DİĞER HUKUKİ YAZILARIMIZ İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı
Hemen Ara